Aktuelt

Arrangement i Oslo-området vinteren/våren 2015

Fellesprogram for våren 2015 med oversiktskalender for Oslogruppen, Vidargruppen, Forum Cogito, Baldron, ASN m.fl. Studiearbeid, samtalekvelder, kurs o.a. finnes under de respektive grupper. (PDF-fil)

Lars-Åke Karlsson

I programmet Ett annat HIMLALIV på YLE, finsk TV forteller Karlsson om antroposofien, historiens vendepunkt og om utdannelsen til prest i kristensamfunnet – nå pensjonist. Programmet er på svensk med finske undertekster.

Å formidle HÅP

Pedagogikkens oppgave er ikke først og fremst å informere om verden, men å formidle verden på en slik måte at det oppvoksende barnet fatter kjærlighet til den og forbinder seg med den, skriver Frode Barkved i en kronikk Klassekampen. (PDF-fil)

The First World War 1914 - 2014

5.-6. september får Oslo besøk av dr. phil. Markus Osterrieder (München) med et seminar i Josefinesgate 12, Oslo, om spirituelle og politiske bakgrunner for Første verdenskrig og hvilke konsekvenser «Europas urkatastrofe» har fått opp til idag, 100 år senere.[les mer]

«Morgen ved midnatt»

- Kaj Skagen har lagt ut en detaljert innholdsfortegnelse til sin kommende Rudolf Steiner-biografi

Antroposofi i Oslo-området våren/vinteren 2014

Det foreligger et rikt og mangfoldig tilbud for den som er interessert i eller ønsker å bli kjent med antroposofien - gjør deg kjent med eller last ned Fellesprogrammet for antroposofiske aktiviteter i Oslo-området her![les mer]

«Lærerens tause empiri»

Dag-Otto Thunold tar opp tråden fra Frode Barkveds utspill i KK

Viser artikler 8 til 14 av 34
25.10.2013

Pedagogisk eros

Frode Barkved oppfordrer vår nye kunnskapsminister til å slå et slag for undervisningskunsten

07.07.2013

«Et uønsket barn»

Henning Næss skriver i Aftenposten om reinkarnasjon

02.04.2013

«Rudolf Steiners utfordring»

Se Jonathan Stedalls intervju med Peter Selg m.fl. om Rudolf Steiner og antroposofien