Opplev labyrinten

En felles happening i anledning mikkelsmess. Fontenen i Vigelandsanlegget er bygget opp rundt livskreftenes urbilder; vann, tre og menneskelivet fra fødsel til død i relieffene rundt. Vigeland arbeidet med utformingen av sin skulpturpark over en 20-årsperiode, og på et tidspunkt fant han ut at han ville ha en labyrint i tilknytning til fontenen.

 

Labyrinter

Labyrinter har jo også alltid vært knyttet til temaet livskrefter. Han satte seg grundig inn i gamle labyrinter, og tegnet så sin egen. Den går ikke som de tradisjonelle labyrintene inn mot et sentrum, men om et sentrum (fontenen), og ut på den andre siden. 

Ytterst få av alle de menneskene som jevnlig strømmer gjennom parken, er klar over denne labyrinten hvor gangveien kommer frem gjennom den svarte og hvite steinsettingen på plassen hvor fontenen står. 

Vigelands labyrint er utrolige 3 km lang

Det tar en time å gå den fordi man må gå med små skritt i de mange små krokveier. 

Hvorfor skal vi gå en slik labyrintvei akkurat ved Mikkelsmess?

Mikkelsmess er en tid hvor motet og utholdenheten man må møte vinteren med, står i fokus. St Mikael var urbildet for den uforferdede kampviljen og den store utholdenheten som må til for å bekjempe dragekreftene. For å komme gjennom hindringene, trengs det en lang, seig, utholdende vilje, - en Mikaelsvilje i tillegg til et Mikaelsk mot for ikke å gi opp underveis. 

Hvis deltagerne i denne hendelsen går i rekke etter hverandre, vil de danne en lang, buktende slange, bli som ett levende vesen. Hvis de deler seg i grupper og går med noen minutters mellomrom, vil de oppdage, - som i livet, at mennesker vi trodde vi hadde gått fra, møter oss igjen. 

Ta på gode sko og vær med på noe svært få har gjort før! Opplev labyrinten!

 

Arrangør: Steineruka ved Antroposofisk Selskap i samarbeid med Lilleberta Sandved 

Kommende arrangementer

Fra den allmenne skoleringsveien til en individuell skoleringssti

Foredrag ved Winfried Walther. Noen konkrete anvisninger til meditativt arbeid og åndelig utvikling. Hvordan kommer du inn i den åndelige verden og lager et trygt sted der? Hvordan kommer du i kontakt med din genius (skytsengel)?

Les mer

Mennesket som dyrets grunnform

Foredrag ved Axel Bojer. Stammer pattedyrene fra mennesket? En betraktning om menneskets og pattedyrets utvikling.

Les mer

Eurytmisolo- og duofestival

Seksjonen for språkkunst, musikk og eurytmi ved Goetheanum inviterer til festival.

Les mer