Kalender

Mennesket og miljøet – naturåndene og kristendommen

Foredrag med Christiane Gerges. Hva er menneskets rolle? På tysk med oversettelse.

Les mer

Seminar: Hvordan kan vi bli var eterlegmet og naturvesnene?

Praktiske øvelser med forklaringer ved Christiane Gerges. To økter med pause.

Les mer

Mikael som tidsånden – en fremtidig mikaelsfest

Foredrag ved Christiane Gerges. Hva er en mikaelsfest og hvordan kan vi skape fremtidens mikaelsfeiring? Hun vil gi noen eksempler og fortelle om mikaelis plass i årsløpet og feiringens forhold til de to andre festene, St. Hans og julefeiringen, altså sommer- og vintersolverv.

Les mer

Pedagogikk for en ny økonomi

Vårt økonomiske system krever evig vekst, en vekst som truer klima, miljø og hele vårt livsgrunn-lag. Vi beveger oss mot en global krise. I 1919 var situasjonen i Tyskland kritisk, og som en mulig utvei lanserte Rudolf Steiner tregreningsideen og steinerpedagogikken.

Les mer

Om kunstnerkolonien i Holmsbu (1911–1961)

Målfrid Ravnåsen Vangen forteller om Henrik Sørensen, Oluf Wold Thorne, Thorvald Erichsen, bl a om deres forbindelse til Rudolf Steiner og Antroposofien.

Les mer

Åpning av Steineruka 2019

Utstillingsåpning og kunstnerisk program.

Les mer

Kretsløpsjordbruk

Biodynamiske initiativer og SEKEM. Framtidas jordbruk og matforsyning. Tenke globalt og handle lokalt. En ny generasjon biodynamiske bønder har nye tanker og initiativer. Er gården bare for bonden? Hvorfor satser Cultura Bank på landbruket?

Les mer

Hvem skal høres og hva skal sies?

Ytringsfrihet for alle. Mennesker som tilhører minoriteter eller har utviklingshemming opplever ofte å bli skrevet om. Men de kommer sjelden selv til orde i offentligheten.

Les mer

Reinkarnasjon og karma – en god forklaring?

Har du levd før? Stadig flere mennesker interesserer seg for dette spørsmålet og søker innsikt. Vi inviterer til foredrag og samtale om reinkarnasjon og karma.

Les mer

Organisk arkitektur inspirert av Rudolf Steiner

Hvordan kan antroposofi inspirere samtids- og fremtidsarkitekturen i det offentlige rom?

Les mer