«Like skjellsettende som kristningen av Norge» for 1000 år siden?

Det nyreligiøse markedet viser hvordan kristendommen taper status som folkereligion, sier forsker Arild Romarheim i en kommentar til nyheten om prinsesse Märtha Louises nystartede «Astarte Education».

Prinsesse Märtha Louises «inntreden på markedet for alternativ åndelighet» er «en bekreftelse på det mange av oss lenge har skjønt, men som andre simpelthen ikke vil skjønne: Kristendom som folkereligion mister grepet i forhold til det alternative religiøse bevegelser. Dette er kanskje like skjellsettende som kristningen av Norge var det for 1000 år siden», uttalte førsteamanuensis Arild Romarheim ved Menighetsfakultetet til Dagbladets nettside da det i juli ble kjent at prinsessen i samarbeid med Elisabeth Samnøy gjennom «Astarte Education» tilbyr et treårig kurs i bruk av reading, healing, berøring og krystaller, som skal føre til kontakt med engler og det guddommelige i universet. Romarheim mener dette viser hvordan nyreligiøse bevegelser som dukket opp på slutten av sekstitallet og ble sett på som rariteter og bisarre fenomener, i dag er blitt helt mainstream.

Han peker på forskning publisert i Nordic Journal of Religion and Society om hvordan den folkelige forestillingsverdenen er i ferd med å endres fullstendig.«Når det gjelder Märtha Louise kommer ikke dette som noen overraskelse ? hun har vist slike tendenser før. For eksempel i dåpen til Leah Isadora, der prinsessen hadde formulert sin egen bønn, Leahs bønn, som ble framført i kirken og publisert flere steder etterpå», sier Arild Romarheim.

 

 

Arkiv

PINSESEMINAR I STAVANGER MED ARE THORESEN ER UTSATT

FINNER STED 7. OG 8.11.

 

Les mer

Youtube: Film om FRAMSKOLEN på Vallersund Gård - Camphill

Studentene på Framskolen forteller om sin utdanning

Trykk på denne linken: youtu.be/lXsWFc_R738

Les mer

Å følge bevissthetens vandringer

Kommunikasjonsstykke er tittelen på Hilmar Fredriksens kunstobjekt på forsiden av tidsskriftet Mennesket.Verket er del av en performance: En mann skyver en vogn på hjul foran seg. Han bærer speilglassbriller som bare reflekterer omgivelsene, og vognen ligner en stol eller en kiste, som er formet etter menneskets kropp.

Les mer